Borduren Borduur techniek Reizen

Op reis met je borduursel

Zoals ik vaak deel; ik hou enorm veel van reizen. Momenteel worden er niet veel reizen gemaakt. Het zomerseizoen is inmiddels voorbij. Natuurlijk speelt COVID-19 ook een rol. Vooral verre reizen hebben we met z’n allen moeten overslaan dit jaar. Maar omdat we de herfstvakantie hebben om naar uit te kijken en er toch nog dichtbij huis vakantie kan worden gevierd, deel ik in deze post mijn inpak tips voor jouw borduursel project. Zo kun je op reis met je borduursel.

Ik ga op vakantie en neem mee…

Misschien denk je wel ‘ik ga toch niet aan mijn borduursel werken toch tijdens mijn vakantie?’. Maar als borduren iets is wat je juist graag doet in je vrije tijd, dan is het juist logisch om het mee te nemen op vakantie. Dus gewoon lekker op reis met je borduursel.

…mijn borduursel!

Bedenk je voordat je begint met inpakken hoeveel tijd je ongeveer kunt besteden aan het borduren. Zijn je dagen al volgepland? Of heb je juist een luier vakantie geboekt? Ik schat de tijd dat ik aan borduren kan besteden altijd ruim in (om verveling te voorkomen).

De volgende stap is het bekijken hoever je bent in je huidige borduursel (als je er natuurlijk met 1 bezig bent). Vergelijk dat vervolgens met hoe lang je op vakantie bent en hoeveel tijd je denkt te kunnen besteden aan het borduren.

Is je huidige borduursel bijvoorbeeld al bijna af? Neem dan een nieuw project mee. Dat je dat je nog wel even kunt voortborduren (kon de woordspeling niet weerstaan, sorry) op je huidige borduursel? Bekijk dan welke kleuren borduurgaren je nog nodig hebt. Ik neem zelf niet altijd alle kleuren mee. Dit is afhankelijk van de grootte van het patroon en het aantal benodigde kleuren in het patroon. Als ik bijvoorbeeld een weekendje weg ga dan neem ik er meestal 2 mee.

Nog een tip, neem een extra borduurnaald mee. Op vakantie gaat alles toch iets anders, en kun je zoiets kleins sneller kwijt raken.

Ik vind deze tasjes in de foto’s hierboven van de Ikea zo fijn! We hebben ze in verschillende formaten en kleuren. Dit is het kleinste en gebruik ik altijd voor mijn borduursels. We hadden deze jaren geleden gekocht en helaas zijn ze niet meer verkrijgbaar. Maar je kunt hier vergelijkbare zakjes vinden bij de Ikea.

Ga je met het vliegtuig?

Als je met het vliegtuig gaat en er aan denkt in het vliegtuig te borduren, houd er dan rekening mee dat hoewel een borduurnaald in de meeste landen toegestaan is in je handbagage, dat je geen schaar mag meenemen. Knip daarom van te voren alvast je borduurgaren in kleiner stukjes. De schaar mag natuurlijk wel mee in de ruimbagage.

Hebben jullie nog inpak tips voor borduursel? Laat het hieronder weten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *