Borduren Borduur techniek

Het organiseren van je borduurgaren

Zijn jullie net als ik ook helemaal geobsedeerd met de ‘Home Edit‘ op Netflix? Omdat organiseren nu helemaal hot en happening is, vond ik het wel zo gepast om een post te schrijven over het organiseren van je borduurgaren. Hoe meer je gaat borduren, hoe meer borduurgaren je zult verzamelen. Op een gegeven moment kan het misschien overweldigend zijn om je borduurgaren te organiseren. Daarom leggen wij jullie uit hoe het nou zit met het organiseren van je borduurgaren.

Wat heb je nodig?

Naarmate je meer borduurgaren verzamelt, raad ik het aan om wikkelkaartjes te gebruiken voor borduurgaren. Dit maakt het ook makkelijker om de garen te gebruiken. De eerste keer dat ik borduurgaren moest gebruiken raakte ik helemaal in de war en snapte ik niet hoe het werkte en raakte letterlijk en figuurlijk in de knoop. Inmiddels ben ik er handiger in geworden en in deze video laat ik zien hoe ik het doe. Ik leg het uit in het Engels, maar de beelden zullen ook voldoende moeten zijn om het te begrijpen.

Daarnaast raad ik aan om gebruik te maken van een opbergdoos. Naast bol.com, kun je ze ook in de meeste Pipoos winkels vinden. Ik kan me herinneren dat het daar ook een stuk goedkoper was, maar helaas is het niet te koop via hun webshop. Bij de Action zou je ze ook kunnen vinden (het assortiment veranderd natuurlijk constant daar, dus het is altijd een gok). Ik weet dat ze een tijd geleden wel opbergdozen hadden met ook borduurgaren er in. Ik heb zelf geen ervaring met deze borduurgaren, maar ik gebruik altijd DMC. Sommige opbergdozen worden ook incl wikkelkaartjes verkocht.

De volgende stap

Wat je je vervolgens moet afvragen is; wat voor soort borduren doe ik het meest? Doe ik veel aan kruissteek of juist meer aan vrij borduren. Het antwoord hierop heeft namelijk invloed op de manier waarop je de borduurgaren het beste kunt indelen.

Kruissteek

Doe je veel aan kruissteek? Dan raad ik het absoluut aan om op nummer to organiseren. Kruissteek patronen wordt namelijk op basis van de nummers borduurgaren die worden aangegeven. Dan maakt het het logischerwijs ook gemakkelijker om de borduurgaren op die volgorde te bewaren.

Ik dacht eerst dat DMC de nummers op basis van kleur had toegewezen, maar het is niet altijd even logisch. Ik doe zelf het meeste aan kruissteken en dus bewaar ik mijn borduurgaren op basis van nummer, maar er staan daardoor wel allerlei kleuren door elkaar.

Vrij borduren

Als je juist meer aan vrij borduren doet, dan is het een stuk handiger om op kleur te organiseren, vooral als je je eigen tekeningen of ontwerpen borduurt. Dan wil je zelf je kleuren uitkiezen en dan is het wel zo handig dat ze ook op kleur georganiseerd staan.

Een beetje van beiden

Mocht je denken, ‘maar ik doe graag zowel aan kruissteek als aan vrij borduren’, dan vind ik het persoonlijk fijn om het op nummer te organiseren. Ik vind dit zelf fijner, omdat het makkelijker de kleur kunt spotten dan de nummer. Dus als het op nummer georganiseerd staat, kun je toch snel de kleuren zien en uitkiezen voor je vrij borduur project.

Ik weet dat dit niet helemaal de Clea en Joanne (van de Home Edit) methode is omdat zij meer van het organiseren op basis van kleur zijn 🙂 Maar het is wel de beste methode voor mij om het georganiseerd te kunnen houden.

Hebben jullie zelf ook tips die jullie willen delen? Laat het ons hieronder weten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *