Borduren Decoratie Keuken

Herfst borduursels

De laatste paar weken heb ik me veel gefocust op de herfst-thema. Het is dan ook absoluut mijn lievelingsseizoen. Natuurlijk combineer ik dit dan ook graag met mijn borduurwerk. Daarom wil ik jullie graag vertellen over onze herfst borduursels en jullie hopelijk wat creatieve herfst inspiratie geven.

Herfst borduursel patronen

Een groots herfst borduusel project

Eind juli was ik begonnen aan een heel groot kruissteek patroon met een herfst thema. Misschien hebben jullie het al op onze Instagram gezien, ik heb er namelijk behoorlijk wat over gedeeld. Ik dacht dat ik dit begin september wel af zou hebben, maar ik ben er tot begin oktober mee bezig geweest. Het was een patroon met 45 (!) kleuren. De meeste kleuren moesten worden geborduurd in een dubbele laag (dus met twee strengen). Sommigen waren dan ook een combinatie van twee kleuren, zodat de kleur overgangen behoorlijk subtiel zijn.

Ik had dit patroon vorig jaar gevonden op Etsy en wilde tot na de zomer wachten om het te borduren. Het was voor het eerst dat ik aan zo een groot patroon werkte met dit soort kleuren en een combinatie aan werken met een enkele en dubbele strengen draad. Maar ik ben enorm blij met het eindresultaat. En ik heb nu ook geleerd dat er meer tijd in gaat zitten dan ik van te voren had bedacht, dus mocht ik in de toekomst een soortgelijke patroon borduren dan ik dat beter plannen.

Op het patroon stond eigenlijk ‘Hello September’. Maar omdat ik het dus pas begin oktober had afgerond, heb ik September aangepast naar ‘Fall’. We zijn van plan hier een kussenhoes van te maken.

Kleinere projectjes

Vorig jaar had ik ook een paar kleinere herfst/halloween gerelateerde borduursel gemaakt:

De zomer daarvoor kwam in Turkije oude handgemaakte pannenlapjes tegen van mijn oma, waardoor ik geïnspireerd raakte om thuis mijn borduursels in pannenlapjes te verwerken. De stof aan de voorkant van deze lapjes komen ook uit Turkije.

Vinden jullie het ook zo leuk om borduursels te maken met een herfst-thema? Laat het ons in de comments hieronder weten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *