Portie geluk

Een virtuele babyshower

Hoewel we in een pandemie verkeren, proberen we alsnog speciale momenten samen te vieren. Dit geldt ook voor babyshowers. Het is natuurlijk jammer dat we het niet ‘normaal’ kunnen vieren, maar let’s be honest; er zijn ergere dingen in de wereld. Dus gaan we niet bij de pakken blijven neerzitten en komen we met een leuk alternatief; een virtuele babyshower! Is je beste vriendin, zus of iemand anders in verwachting? Lees dan snel verder hoe ik een virtuele babyshower heb gepland om wat inspiratie op te doen.

Verrassing!

Allereerst, mocht je wat extra motivatie nodig hebben; het plannen van een virtuele babyshower vond ik zelf een stuk makkelijk. Ook was het een stuk makkelijker om het een verrassing te houden. Toen ik de virtuele babyshower aan het plannen was, mochten er nog wel drie mensen op bezoek komen. Dus ik had ik het zo gepland dat ikzelf naar de mom-to-be zou gaan met alle cadeaus en om haar woonkamer te versieren. De rest zou dan virtueel meedoen.

Cadeaus

Ongeveer drie weken van te voren heb ik iedereen uitgenodigd en een link meegestuurd van het online verlanglijstje van de mom-to-be. Ik had het geluk dat haar verlanglijstje kort daarvoor toevallig ter sprake kwam, dus dit kon lekker subtiel. Wat zo fijn is aan een online verlanglijstje, is dat de uitgenodigden iets kunnen afvinken als ze dat hebben gekocht. Ook heb ik items toegevoegd die nog niet op het lijstje stonden maar die wel cadeau zouden worden gedaan. Dit heeft allemaal geholpen om dubbele cadeaus te voorkomen.

Verder heb ik iedereen gevraagd de cadeaus naar mijn huis te versturen. Houd er wel rekening mee dat dit meestal betekent dat je het ook zelf moet inpakken. Dit heeft voor- en nadelen. Voor mij is de nadeel dat ik eigenlijk niet zo goed ben in inpakken, maar de voordeel vond ik dan dat cadeaus in dezelfde stijl waren ingepakt. Dat ziet er uiteindelijk bij de verrassing heel mooi uit vond ik.

Versiering

Natuurlijk moest de woonkamer wel mooi worden versierd. Ik heb verschillende ballonen gekocht, waaronder de ‘it’s a boy’-ballon via Daily Style. Daarnaast heb ik ook verschillende ballonnen en een blauw tafelkleed gekocht via Ali Express. Ik heb gelukkig producten kunnen vinden waarvan de geschatte leverdatum binnen drie weken was. Ze hebben dit ook waar gemaakt en ik heb de ballonnen ruim op tijd ontvangen. Wel een tip, wij hebben de ballonnen gewoon zelf opgeblazen waardoor ze eigenlijk gewoon op de grond vallen. Dit was voor ons prima, maar wel goed om rekening mee te houden.

Ook heb de genodigden van te voren gevraagd een raadspel in te vullen. Ik heb ze een template toegestuurd en gevraagd mij hun antwoorden te mailen. Deze heb ik vervolgens zelf ingevuld en met mini knijpers aan een slingers gehangen.

En natuurlijk een ‘it’s a boy’ sjerp voor de mom-to-be!

Sweets

Ik vind bakken best leuk, maar ik ben er altijd zoveel tijd aan kwijt. Omdat ik niet veel tijd had, heb ik een paar leuke ideeën via Pinterest gevonden om babyshower snacks te maken. Deze waren ook echt alleen bedoeld om de tafel mee te versieren. Het is natuurlijk niet zo gezellig als je uitgebreid gaat snacken terwijl de rest alleen digitaal aanwezig is.

Mini stroopwafels

Mijn favoriet was de versierde mini stroopwafels. Ik heb de stroopwafels kant en klaar in de supermarkt gekocht. Vervolgens heb ik een hele reep witte chocolade (van 200 gr) gesmolten in de magnetron, door de chocolade in blokjes te breken en in een magnetron bestendig bak te plaatsen. Vervolgens heb ik het op 750 watt om de 30 seconden uit de magnetron gehaald om te roeren. Na ik geloof 3 rondes was de chocolade voldoende gesmolten. Vervolgens heb ik de stroopwafel in de chocolade gedipt en gelijk besprenkelt met de ‘Ocean Mix‘ van Dr. Oetker. Het besprenkelen heb ik boven een bord gedaan, zodat ik de sprinkles die er af vielen ook makkelijk kon gebruiken.

Tip: Ik had zelf nog gesmolten chocolade over nadat ik alle stroopwafels had gedipt, dus misschien een idee om eerste alleen de helft van de reep te smelten en dan te kijken hoe ver je komt en indien nodig meer te smelten.

Witte chocolade Oreo’s

Ook heb ik witte chocolade Oreo’s versierd. Dit is super makkelijk te doen. Ik heb een crême brûlée brander gekocht bij de Action. Ik zal het zelf waarschijnlijk niet nogmaals gebruiken, dus ik wilde niet in een dure versie investeren. Vervolgens heb ik de bovenkant van de Oreo gesmolten en ook besprenkeld met de Ocean Mix. De sprinkles moet je wel zachtjes indrukken als de chocolade nog warm is, zodat ze goed blijven zitten.

Ik vond de Oreo’s er super mooi uit zien, maar ze hadden een gekke smaak. Misschien dat het kwam door de brander, maar deze koekjes zijn achteraf helaas niet opgegeten.

Choco Zoenen

Ook heb ik Buys Zoenen versierd. Heel eerlijk; ik vind Choco Zoenen helemaal niet lekker. Maar ik had een leuk voorbeeld gezien op Pinterest, dus wilde ze gebruiken als versiering. Deze zijn ook heel makkelijk te maken: je haalt de onderkant van de Zoen er af. Mijn eerste ging gelijk mis, want ik zette teveel kracht en het barstte uit elkaar. Je kunt de Choco Zoen beter op horizontaal leggen en dan zachtjes op de rand van de onderkant tikken met een mesje. Vervolgens haal je de onderkant er voorzichtig af. Ik heb het daarna weer met Ocean Mix besprenkelt en vervolgens in een baluwe mini cupcake vorm geplaatst. Vervolgens heb ik in de helft van de Zoenen een ‘baby’ cupcake prikker geplaatst.

Omdat het dus een virtuele babyshower was, wilde ik het simpel houden. Dit geldt ook voor de taart. Ik ben zelf een groot fan van prachtige taarten als middelpunt van een feest. Maar voor deze keer heb ik alleen een taart topper besteld en dit op 1 van onze lievelingsvlaaien geplaatst.

Virtueel gezellig

Ik heb iedereen een link gestuurd om de babyshower digitaal kunnen bij te wonen. Ook had ik ze gevraagd een babyfoto van hunzelf te sturen. Hier heb ik een PowerPoint-presentatie van gemaakt. De mom-to-be moest raden van wie de babyfoto is. Wanneer ze het goed raadde mocht ze een cadeau openen. Ik begon met een babyfoto van de mom-to-be zelf. Met zo een spel heb ik toch geprobeerd het ook leuk te maken voor de mensen die er digitaal bij waren.

De mom-to-be was heel aangenaam verrast en dankbaar. Ze had al een beetje de hoop opgegeven, omdat door de corona maatregelen al duidelijk was dat er geen reguliere babyshower zou zijn. Dus was dit een extra leuke verrassing!

Wat vinden jullie van een virtuele babyshower? Laat het ons hieronder weten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *