Borduren Borduur techniek

Simpele kruissteek borduur patronen voor beginners

Wil je beginnen met kruissteek borduren? In deze post vind je voorbeelden van simpele borduur patronen om je om weg te helpen. Ik ben zo blij om te horen dat je ook wilt beginnen met kruissteek borduren! Ik kan me voorstellen dat als beginner het soms helemaal niet eenvoudig lijkt. Misschien denk je, hoe maak ik een start? Hier deel ik wat handige tips en links om jou als beginner in het kruissteek borduren op weg te helpen met simpele patronen.

Deze post kan affiliate links bevatten, wat inhoudt dat ik er een kleine commissie op kan ontvangen, zonder extra kosten voor jou, wanneer je een aankoop maakt na het gebruiken van een link.

Een start maken

I’d also like to refer you to some of our previous post, where you can read more about how to get your fabric ready for cross stiching, the different types of fabric and how to organize your embroidery floss:

Ik wil je ook graag wijzen op enkele vorige posts, waarin je meer kunt lezen over de verschillende typen borduurstoffen, hoe je je stof kunt voorbereiden voor het borduren, en hoe je je borduurgaren kunt organiseren.

Ik heb ook een post geschreven over het vinden van kruissteek patronen. Het verschil met deze post is dat ik nu specifiek zal focussen op patronen voor beginners. Ik heb wat patronen voor je gevonden waarvan ik vind dat die geschikt voor je zullen als beginner in het kruissteek borduren. Waar ik tijdens mijn zoektocht op heb gelet in de patronen is het aantal kleuren dat gebruikt wordt, de grootte en de complexiteit. Met complexiteit doel ik op of er gebruik wordt gemaakt van gemende kleuren en de stiksteek. Gemende kleuren houdt in dat er twee strengen borduurgaren van verschillende kleuren voor een kruissteek worden gebruikt en de stiksteek zijn te vergelijken met lijntjes in een patroon. Deze twee elementen maken naar mijn mening een patroon meer complex. Dit zul je dan ook niet terugvinden in de patronen die ik voor je heb gekozen.

Makkelijke patronen voor beginners in kruissteek borduren

Hieronder vind je enkele Etsy winkels en patronen die ik geschikt vind voor beginners in kruissteek borduren.

EasyStitchStudio

Deze winkel heeft zoveel opties voor beginners in kruissteek borduren met veel verschillende thema’s. Je vindt hier kruissteek patronen die modern zijn en prachtig zullen staan als muurdecoratie, maar ook quotes en zelfs patronen gebaseerd op beroemdheden en fictieve karakters. Ik heb er zoveel aan mijn favorieten lijst toegevoegd! Hieronder vind je twee van de opties uit deze leuke winkel.

SnailFishesStitches

Net zoals de vorige winkel, heeft deze winkel ook verschillende thema’s. Ik ben vooral dol op de boho opties van deze winkel. Ik vind dat die patronen het boho thema heel mooi heeft samen gewoven met het simpele aspect van de patroon. En, als een koffieliefhebber, vond ik het ook leuk om naar de koffie gerelateerde patronen te kijken.

TheStitchPatterns

Op het moment van het schrijven van deze post, heeft deze winkel 1,200 patronen! Het is bijna niet mogelijk om hier niet een patroon te kunnen vinden die je leuk zult vinden. Hoewel niet alle patronen simpel zijn, zijn er zeker voldoende opties voor beginners in het kruissteek borduren. Zoals de twee voorbeelden hieronder.

Tussen deze voorbeelden geen optie kunnen vinden die jou aanspreekt? Een makkelijke manier om meer voorbeelden te vinden is door op te zoeken op ‘cross stitch pattern simple‘ in de zoekbalk van Etsy.

Ik hoop dat je wat inspiratie hebt kunnen vinden in deze post. Het zou me heel blij maken om te horen over je voortgang. Laat vooral een commentaar of vraag hieronder achter.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *