Borduren Slaapkamer

Bruidsuitzet

In de uitzet van een Turkse bruid zijn handgemaakte werken onmisbaar. Onze moeder greep ook deze kans om Turkse motieven te borduren en deze vervolgens te verwerken in kussenslopen en dekbedovertrekken. Mochten jullie op zoek zijn naar borduur patronen in Turkse motieven, dan raad ik aan op zoek te gaan naar de patronen van Filiz Türkocağı.

De stoffen voor de kussenslopen en dekbedovertrekken hebben we uitgekozen in de Grand Bazaar in Istanbul.

Voor Sermin’s bruidsuitzet

De patronen

Filiz Türkocağı ontwerpt prachtige borduur patronen in Turkse motieven. Ze verwerkt hierin ook de bekende ‘boze oog’. Dit is natuurlijk een ideaal detail voor een pasgetrouwd stel. In haar patronen komen drie kleuren veel terug, namelijk blauw, rood en groen. Ze gebruikt ook vaak de tulp, Turkije’s nationale bloem. Onze moeder is een fan van dit soort traditionele patronen. Daarom heeft ze dit ook gebruikt voor de kussen hoezen die je in de foto’s ziet.

Voor de bruidsuitzet van ons nichtje

Dit wordt natuurlijk niet zo snel in elkaar gezet. Dit zijn projecten die vaak een stuk langer duren. Niet alleen kost het borduren wat meer tijd, het kost vooral een stuk meer energie om het vervolgens te verwerken in een dekbedovertrek en kussenslopen.

Geschreven door: Deniz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *