Badkamer Borduren

Handdoeken borduren

Wat ons een paar jaar geleden weer helemaal enthousiast maakte zijn deze handdoeken. We kwamen er achter dat er handdoeken werden verkocht waarin een stuk stof is verwerkt waarop je kunt borduren. Dit stukje stof voelt wat dikker aan dan Aida. Dus wij hebben gelijk een heel hoop van deze handdoeken ingeslagen.

Het bewerken van de stof

Nadat ik deze handdoeken heb gemaakt en vervolgens weer op een ‘normale’ stof ging borduren, namelijk linen, is het moeilijk om de draad op te pikken (pun intended) met de handdoeken. Ik vind ze wat minder fijn om op te borduren vergeleken met linnen. Maar ze staan wel prachtig in de badkamer.

Als je mouline garen wilt gebruiken, hou er dan rekening mee dat op dit soort handdoeken een dubbele laag moet gebruiken. Je kunt natuurlijk ook iets dikkers gebruiken, zoals DMC Perlé #8.

Welke patroon moet je kiezen?

Lees deze post over verschillende patronen. Wees niet bang om de kleuren in de patroon aan te passen naar je eigen wensen.

Waar vind je de handdoeken

We snappen dat niet iedereen ‘even’ naar Istanbul kan (of wilt) gaan om te gaan shoppen. Gelukkig kun je gelijksoortige producten hier in Europa vinden. Ik moet heel eerlijk zijn, ze zijn daar een stuk duurder. Maar dan hoef je ten minste niet te investeren in een city trip naar Istanbul ;).

Deze handdoeken zijn ideaal om voor je eigen badkamer, vooral voor wanneer er bezoek komt. Maar ze zijn natuurlijk ook leuk en uniek om cadeau te doen.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] badkamer kunt geven. Eerder hebben we het al gehad over borduursels in de badkamer in de vorm van handdoeken. Dit keer gaan we het hebben over […]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *