New York Reizen

New York

In deze post zal ik de hoogtepunten van ons reisje naar New York met jullie delen; waar jullie de beste shoppings deals kunnen scoren, de lekkerste koffie kunnen drinken en kunnen genieten van prachtige uitzichten over New York.

Een van meest favoriete bestemmingen die ik in 2019 heb bezocht is New York. Ik was er al eerder geweest, dus had de meest belangrijke trekpleisters al bezocht. Op dit reisje wilde ik vooral de nadruk leggen op het meegenieten van het dagelijks leven van New York en genoeg tijd te hebben om te winkelen. En, om eerlijk toe te geven, ben ik behoorlijk goed geslaagd in het winkelen.

Shopping

Outlet shoppen bij Woodbury Premium Outlets

Op mijn vorige bezoeken aan de Verenigde Staten heb ik ervaren hoe geweldig het outlet shoppen daar kan zijn. De prijzen zijn een stuk lager dan hier in Nederland, of zelfs in Europa. Vanaf New York City, kun je Woodbury Common Premium Outlets.

Hoe kom je daar?

Vanaf Manhattan duurt het ongeveer een uur om naar Woodbury te reizen. Er zijn verschillende bus bedrijven die een transfer aanbieden tussen Manhattan en Woodbury. De meeste transfers vertrekken vanaf Times Square Port Authority Terminal of vanaf een hotel in de buurt van Times Square. Wij hadden een mooie aanbieding via Groupon gevonden voor een retour transfer en hebben $27 per persoon betaald . Normaal variëren de prijzen tussen de $42 en $49.

Bereid jezelf voor

Neem van te voren even de tijd om door te nemen welke winkels er allemaal te vinden zijn via de Woodbury website. Maak een plan met welke winkels je wilt bezoeken, anders kan de grootte van de outlet misschien overweldigend zijn. Ik zag ook heel veel bezoekers die met een lege koffer naar Woodbury waren gekomen. Ik kan het ze niet kwalijk nemen, ik wou dat wij dat ook hadden gedaan. Maar, wij hebben in plaats daarvan een kluisje gehuurd voor ong. $20 voor de gehele dag. Dat scheelde wel echt enorm omdat het het een stuk makkelijker makkelijk om makkelijk overal rond te kunnen kijken als je handen vrij zijn.

Wanneer je er eenmaal bent aangekomen, kun je een voucher boekje halen bij het bezoekerscentrum. De meeste busbedrijven hebben bieden dit aan bij hun transfer. Toen ik Woodbury voor het eerst bezocht in 2014 vond ik het een heel fijn boekje met goede aanbiedingen er in. Maar ik moet zeggen dat ik het deze keer niet heb gebruikt. De meeste vouchers in het boekje waren namelijk voor aanbiedingen die al van kracht waren in de winkels.

Wij hadden de allereerste bus genomen die naar Woodbury vertrok en kwamen daar aan net voordat de winkels openden. Het was zo apart om daar toen rond te lopen, er klonk overal kerst muziek. Het voelde alsof we in een attractiepark rondliepen, maar in plaats van achtbanen waren het luxe winkels die ons te wachten stonden.

De winkels

We zijn onze dagen met het bezoeken van luxe merken zoals Dior, Chloe en Gucci. De winkels waren prachtig, maar ze hadden niet de signature producten die we hadden gewild, dit hadden we eerlijk gezegd ook verwacht maar het was het proberen waard.

Maar toen we de Coach winkel binnenliepen waren we echt verrast door de hoge kortingen die ze hadden. We hebben toen gekozen om de winkel even te verlaten om het te laten bezinken en goed te bedenken wat we echt wilden kopen. Anders waren echt los gegaan. We zijn even bij de Starbucks gaan zitten en zijn toen terug gegaan om een tas voor $99 en sieraden dozen van $25 per stuk te kopen. Dat is een stuk beter dan de hele winkel leegkopen, of niet?

Toen zijn we naar mijn favoriete winkel gegaan, namelijk Kate Spade. Deze winkel had nog 25% korting bovenop de sale. Ik heb een tas voor $80 (originele prijs $359), een portemonnee voor $40 (originele prijs $159) en oorbellen voor $12 gekocht.

Micheal Kors had een soortgelijke actie, 70% korting op de meeste producten waarvan sommigen ook nog een extra korting van 20% hadden. Omdat ik niet een mega Micheal Kors fan ben, heb ik er voor gekozen daar niks te kopen.

Andere merken zoals J. Crew, Old Navy, Levi’s, Nike en Tommy Hilfiger hadden wat interessante items, maar geen mega kortingen. Ik heb bijvoorbeeld een paar jeans gekocht bij Levi’s, maar ik heb dezelfde aanbieding later ook in New York City gezien.

Aanbiedingen in de stad

Mijn twee favoriete discount winkels in de stad zijn Century 21 en Nordstrom Rack.

Century 21 heeft twee locaties. De locatie in het Financiële District is het grootst en daarmee ook de locatie die ik aanraad om te bezoeken. Tijdens ons eerste bezoek waren we deze winkel toevallig tegen gekomen en hebben toen ook gelijk een paar uurtjes hier doorgebracht. Het is echt supergroot en, als je gelukt hebt, zul je er ook leuke producten vinden voor een leuk prijsje.

Nordstrom Rack is zeker niet even groot als Century 21, maar ik vind het wel een bezoekje waard. Ik ben super blij dat ik er geweest ben, want ik heb een super mooie Kate Spade jas gevonden (voor maar $36, de originele prijs was $269 als ik het me goed herinner).

Koffie en gebakjes in New York

Ik vind het nooit een probleem om een maaltijd over te slaan zodat ik kan genieten van koffie en een gebakje. Ik weet dat er geweldige restaurants in New York zijn, maar ik ben nu eenmaal een koffie en gebak fan, dus ik heb het vooral daarop gehouden tijdens mijn bezoek aan de stad. Laten we kijken naar de locaties die ik heb bezocht tijdens dit reisje.

Carlo’s Bakery

Net zoals vele andere bezoekers aan de stad, wilde ik heel graag weer naar Carlo’s Bakery. De originele bakkerij is gevestigd in Hoboken, maar ze hebben inmiddels ook een vestiging geopend in de buurt van Times Square. Hoewel de sfeer er niet super speciaal is, zijn de gebakjes super lekker. De Lobster Tail is mijn favoriet. De koffie kun je er wel overslaan.

Time Out in Brooklyn

Als je naar Dumbo in Brooklyn gaat, en je gaat daar vast heen want de uitzicht is daar geweldig, kun je een maaltijd eten in het Time Out in Brooklyn. Eenmaal binnen zul je verschillende restaurants/cafes vinden. Als je helemaal naar boven gaat, kun je genieten van prachtige uitzichten over New York.

Dominique Ansel Bakkerij

Je hebt vast wel eens gehoord van de ‘cronut’. Dit is gecreëerd door Dominique Ansel. We waren er een keer toevallig langs gelopen en het viel ons alleen op omdat er een lange rij voor stond. Ik had absoluut geen interesse om in zo een lange rij te staan voor een cronut dus we zijn gewoon verder gelopen.

Een paar dagen later waren we weer in de buurt en we besloten er even te kijken of er weer zo een rij stond… en we hadden onwijs geluk want er stond helemaal geen rij! We konden zelfs een tafeltje vinden binnen. Iemand had me gevraagd cronuts mee voor ze mee te nemen, maar ik ben door een medewerker geadviseerd de ‘DKA’ voor ze mee te nemen. Blijkbaar is dit de bestseller en zijn ze iets langer te bewaren dan de cronut. Dus daar heb ik een doosje van gehaald en we hebben ook een cronut en frozen s’mores geprobeerd. Ik was geen fan van de frozen s’mores (te veel marshmellow), maar de cronut was echt heerlijk. Ik begrijp nu iets beter waarom mensen hiervoor in de rij zouden willen staan.

Chelsea Market

We hebben ons bezoek aan de High line gecombineerd met een bezoek aan de Chelsea Market. Het was er superdruk, maar ik snap helemaal waarom. Er zijn zoveel geweldige keuzes op lekker te eten en de sfeer is er, ondanks de drukte, heel fijn en gezellig. Ik besefte me dat ik al een tijdje in New York was en nog helemaal geen bagel had gegeten. Het was dus hoogste tijd voor een bagel en gelukkig had ik een heerlijke optie in de Chelsea Market gevonden.

Remi Flower & Coffee

Wat keek ik er naar uit om Remi Flower & Coffee te bezoeken. Ik volgde al een tijdje hun instagram en ik moest het gewoon bezoeken. Het lag niet in de buurt van iets anders wat we wilden bezoeken, maar we hebben het alsnog wel bezocht. Het is klein en gezellig, dus we waren heel blij dat we nog konden aanschuiven aan een gezamenlijke tafel. We hebben een lavendel en een roos latte gekozen. Ik zou zeggen dat de roos latte iets subtieler is, terwijl de lavender latte wel een sterke lavendel smaak had.

Sweet Moments

Een andere locatie die ik had gevonden toen ik ons reisje nog aan het plannen was is Sweet Moments. Ik had dit gevonden op Pinterest en we zijn er voor naar Little Italy gegaan. Ik was iets teleurgesteld in de service (ze leken niet heel erg geïnteresseerd), maar de wafel en het drankje waren prima en het was er lekker rustig.

Lady M

Het leek wel of we overal Lady M tegen kwamen. Ze hadden zelfs een soort mini pop-up in Woodbury. Omdat ik een super fan ben van kastanjes, heb ik gezocht naar bakkerijen waar ze gerechten hadden met kastanjes. Toen las ik over een heerlijke kastanje taart bij Lady M en heb ik gelijk een bezoekje aan de bakkerij ingepland. Het was heerlijk! Zo luchtig en de kastanje smaak was zeker niet overheersend. Zeker het proberen waard, vooral in de herfst.

Maison Kayser

Nog een plekje die ik speciaal voor de kastanje dessert wilde bezoeken is Maison Kayser. Dit keer was het een ‘Mont Blanc’. Het was best lekker, en de service was ook vriendelijk.

New York Skyline

Mocht je New York voor het eerst bezoeken, dan raad ik het zeker aan om je tijd en geld te investeren in een bezoekje aan het dak van het Empire State gebouw of Rockefeller Plaza. We zijn naar de Top of the Rock geweest, omdat we heel graag het Empire State gebouw in ons uitzicht wilden hebben.

Je vindt ook prachtige uitzichten aan het water in Dumbo, Brooklyn. Met een uitzicht op zowel de Brooklyn als Manhattan Bridge en Jane’s Carousel is het echt een magische plek. Ik raad het zeker aan om hier wat tijd door te brengen en te genieten van het uitzicht.

Ik kan niet wachten om New York ooit weer te bezoeken. En, zijn jullie al druk bezig met het plannen van een reisje naar New York?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *