Borduren Borduur techniek Sprookjes

Diversiteit in borduurwerken

In mijn dagelijkse leven hecht ik enorm veel waarde aan diversiteit, maar dat heb ik niet laten blijken in mijn borduurwerken. Ik gebruikte altijd de kleuren van de patroon. Grotendeels omdat ik er, hoe naïef ook, niet bij stil stond en deels omdat ik het altijd spannend vind om andere kleuren te gebruiken.

Het veranderen van de kleurcombinaties in een patroon

Ik heb wel eerder gespeeld met de kleuren van bijvoorbeeld een jurk in de borduurpatroon. Maar dit deed ik door naar een ander borduurpatroon te kijken. Bijvoorbeeld naar een patroon waar de jurk wel in de kleur was dat ik wilde borduren. Omdat er vaak zoveel kleuren bij komen kijken in de borduurpatronen, zijn de verschillen in de kleuren zo subtiel. Hierdoor kan ik het lastig kan vinden om zelf kleuren te combineren. Als ik de garen bij elkaar houd om te kijken of ze matchen, kan het uiteindelijke geborduurde resultaat toch anders zijn.

Het vinden van een kleurencombinatie voor bijvoorbeeld de kleding of bloemen in een borduurpatroon is redelijk makkelijk. Er zijn namelijk genoeg voorbeelden in andere patronen. Toen ik had besloten dat ik een zwarte prinses wilde borduren, besefte ik me dat ik helemaal geen borduurpatroon had waarin de figuren een donkere huidskleur hebben.

Een gids voor kleurencombinaties voor haar en huid

Dus ging ik uiteraard Googlen wat de oplossing hiervoor zou kunnen zijn. Mijn zoekterm was ‘cross stitch skin tones’. Het eerste zoekresultaat was gelijk een hit! Lord Libidan heeft een super handige en visuele overzicht van welke kleuren goed bij elkaar passen. Vaak zijn er 3 of 4 kleuren om bijvoorbeeld een gezicht te borduren. Niet alleen hebben ze een gids voor de huidskleuren, maar ook voor haarkleuren! Hoe geweldig is dat?

Ik heb dit gelijk gebruikt voor mijn ‘Assepoester’ borduurwerkje van Soda Stitch.

Hoop dat jullie het mooi vinden!

Hoe creëren jullie diversiteit in jullie borduurwerken?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *