Borduren Sprookjes

Nog meer kruissteek sprookjes

Als jullie ons op Instagram volgen of andere artikelen op deze website hebben gelezen, hebben jullie vast al gemerkt dat we dol zijn op het borduren van sprookjes. Zowel onze kruissteek als onze borduur projecten geven we vaak een sprookjes thema. Een aantal maanden geleden ben ik begonnen met de kruissteek patronen van Soda Stitch en daar wil ik jullie graag meer over vertellen.

Soda Stitch is een Zuid-Koreaans bedrijf dat kruissteek patronen ontwerpt. Ze hebben veel sprookjes patronen, zoals Alice in Wonderland, Peter Pan en Sneeuwwitje. Maar ook bijvoorbeeld dieren, seizoenen en taartjes. Allemaal zijn ze in een soortgelijke stijl.

De patronen van Soda Stitch ben ik al een aantal jaar geleden online tegen gekomen. Vooral op Instagram zag ik dit vaak en vond het er prachtig uit zien. Maar tegelijkertijd vond ik het ook een tikje, en ik kan niet op een beter woord komen, kinderlijk. Dit bedoel ik dan absoluut niet negatief. maar ik vond de stijl meer kinderlijk wanneer ik het vergeleek met de Veronique Enginger patronen die ik ook graag borduur.

Mijn eerste ‘Soda Stitch’ project

Maar omdat ik zo een fan ben van het sprookjes thema en omdat ik inmiddels de meeste sprookjes Veronique Enginger patronen inmiddels heb geborduurd in kruissteek, wilde ik het graag proberen.

Soda Stitch heeft twee ‘Fairy Tale Land’ borduurpatronen (die vind je hier en hier) waarin ze verschillende sprookjes hebben verzameld. Fairy Tale Land 2 trok gelijk mijn aandacht met Doornroosje en Assepoester. Ik wilde niet per se het hele patroon borduren, maar alleen sommige delen er van. Toen heb ik besloten te starten met Doornroosje.

Hoewel er veel kleuren in de Soda Stitch patronen zitten, vond ik het niet heel moeilijk om dit te borduren. Dit komt doordat de patronen niet al te groot zijn. Wel moet ik er bij zeggen dit ik deze patronen niet aan beginners zou aanraden. Niet alleen door het hoge aantal kleuren, maar ook omdat er veel backstitch (de zwarte lijntjes) bij komt kijken. Hierboven in het plaatje rechts zie je het resultaat zonder lijntjes. En dan hier onder met lijntjes:

In een volgende post zal ik jullie vertellen over mijn tweede Soda Stitch project waar ook nog iets lekkers bij kwam kijken (yum!).

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *