Borduren Borduur techniek Sprookjes

Zeemeermin in kruissteek

Zoals ik in mijn vorige post aangaf, zou ik jullie nog vertellen over mijn tweede kruissteek projectje van ‘Soda Stitch’; namelijk een zeemeermin in kruissteek. Mijn tweede project ben ik net voor mijn verjaardag begonnen. Omdat ik een taart had besteld bij Velvet Company met zeemeermin kleuren, dacht ik gelijk; daar hoort een zeemeermin kruissteek projectje bij!

Soda stitch zeemeermin

Bij het borduren van mijn eerste Soda Stitch patroon, stuitte ik al op de ‘Fairy Tale Land’ patronen. Daarin zag ik ook dat er een zeemeermin was (links onder in het schema).

Het veranderen van de kleuren

Ik wilde alleen wel graag de kleuren gebruiken die ik gewend was van ‘ de Kleine Zeemeermin’. Dus in plaats van blauw haar, roze bikinitop en geel staart, wilde ik rood haar, paarse bikinitop en een blauw staart. Ik kon gelukkig een ander patroon vinden waarin deze kleuren werden gebruikt, dus ik kon het zelf goed matchen.

zeemeermin in kruissteek met de kleuren van Ariel

Ik heb de volgende DMC kleuren gebruikt:

Haar: 347, 351, 352 & 353

Bikinitop: 762 & 3032

Staart: 762 & 3032

Ook wilde ik eigenlijk de huidskleur veranderen, omdat de Ariel in de live-action Disney film zal worden gespeeld door Halle Bailey. Maar omdat ik geen ander patroon kon vinden waarop ik een donkere huidskleur op kon baseren en omdat ik het snel af moest hebben, durfde ik het niet aan om te experimenteren met kleuren helaas. Maar in mijn derde Soda Stitch project heb ik wel de huidskleur kunnen veranderen! Daar vertel ik hier meer over.

Match met de taart

Ik heb de ‘Crazy Birthday Cake‘ van Velvet Company besteld en heb ze een kleurpalet gestuurd om in de taart te verwerken. Ik heb op Google gezocht naar ‘mermaid pastel colors’ en zo kwam ik hier op uit:

Mermaid Color Palette
Mermaid Birth Color Palette van athenacodes via color-hex.com

Velvet Company kwam toen zelf met de suggestie om er ook daadwerkelijk zeemeermin elementen, zoals schelpen, aan de taart toe te voegen. Wat was ik blij met de service en dat er zo werd meegedacht. Natuurlijk leek dat me heel leuk!

En toen was het tijd om de taart op te halen in de Beemster (wat is dat trouwens een mooi dorp). Het was helaas heel warm die dag en omdat de taart nog even in de auto heeft gezeten was het helaas wel al begonnen in te zakken. Maar dat nam niet weg dat het absoluut een prachtige taart was:

De caketopper ’thirty’ heb ik zelf toegevoegd. En, al zeg ik het zelf, ik vond de taart prachtig staan met mijn geborduurde zeemeerminnetje:

Wat vinden jullie van de kleuren combinatie van deze zeemeermin?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *